WASH HAIR

Hur ofta ska man tvätta håret för att det ska må bra?

Blogg

Ett frisk och vackert hår är på många sätt en statussymbol. Många kämpar för att hålla sitt hårsvall i trim och lägger stora summor på stylingprodukter, bra schampo och behandlingar som gynnar hårets tillväxt. För den som längtar efter ett tjockt och friskt hår är det extra viktigt att sköta om kalufsen. Men hur ofta ska man tvätta håret med schampo för att hålla håret fräscht? Behöver man verkligen tvätta håret varje dag för att hålla det rent eller är många tvättar rent av skadligt för håret?

Hur ofta ska man tvätta håret som kille?

Män har ofta kortare hår än kvinnor. Dessa korta frisyrer kräver ibland en del stylingprodukter för att hårstråna ska hålla sig på plats. Att tvätta ett kort hår går betydligt fortare än att rengöra ett långt hår därav väljer många män att tvätta håret ofta. För den som använder sig av stylingprodukter kan det vara skönt att tvätta ur dessa innan exempelvis sänggång, men hur ofta ska man tvätta håret som kille för att håret ska må bra?

Hur ofta ska man tvätta håret enligt experterna? 

Den som arbetar dagligen med hår rekommenderar ofta att man nöjer sig med att tvätta håret 2-3 gånger i veckan. Hårtvätten får ofta bestå av två schamponeringar, en genomgång med hårinpackning och sedan avslutas med balsam. Denna rutin säkrar att håret mår bra av tvätten och lägger en god grund till ett vackert och välmående hår. 

På frågan “hur ofta ska man tvätta håret som kille?” är svaret lite mer otydligt. Antalet hårtvättar har nämligen även att göra med talgproduktionen i din hårbotten samt hur du lever ditt liv. För den som tränar mycket och därav svettas en hel del kan det behövas en hårtvätt lite oftare.