Hur streamar man

Hur streamar man – en vanlig fråga

Blogg

Det finns en hel del olika sätt att streama på i dagens samhälle och möjligheterna att göra det gratis är också flera. Det finns dessutom en del streamingtjänster som man lätt finner i appar. En del av dessa är till för att bara serva en enda kanal medan andra har ett bredare utbud av både TV, filmer och serier. 

Med andra ord kan man se underhållning när som helst. Detta förutsatt att man har tillgång till en telefon, padda eller dator. Ja, att man har en uppkoppling mot nätet är ju också en väsentlig förutsättning förstås. 

Hur gör man när man streamar?

Det är många som frågar om det här med streaming. Vanligast är – hur streamar man? Det förekommer också frågor i stil med – hur streamar man från mobil till tv? Den stora skillnaden mellan att streama och att se på TV på vanligt sätt är att man inte behöver vare sig antenn eller en box för att streama. 

Det enda som behövs om man vill streama är att man har tillgång till nätet. Tillsammans med det behöver du en produkt som gör att du kan se rörlig film. Det kan vara en mobil i kombination med en webbplats eller en app där du kan se TV.

Vad är egentligen streaming?

När man streamar är man mottagare av ett paket med data som innehåller både video och ljud. All denna information kan brytas ner i små delar som portioneras ut i lämpliga doser. 

Dessa tolkas en efter en och på så sätt kan ett innehåll spelas upp. Det kan då bli en sammansatt video eller ett ljud om det är en konsert man valt att streama. Mottagaren för all denna information är en dator, surfplatta eller en så kallad smartphone.