Isabella Löwengrip siktade mot månen och hamnade bland trädtopparna

Blogg

Isabella Löwengrip påbörjade något som Sverige knappt hade sett tidigare. Året var 2005 och ännu hade världen inte lärt sig något om influencers eller hur de framväxande sociala medierna skulle förändra reklam, information och spridning.

Löwengrip drevs av en entreprenörsanda och av en stark vilja att skapa sin egen tillvaro. Genom att samla följare och på så sätt få sponsorer lade hon grunden till influencer-Sverige. Än idag, över 15 år senare, är hon fortfarande lika aktuell med nya projekt och nytt innehåll. Däremot blev inte allt exakt så som hon drömt om.

Isabella Löwengrip som Blondinbella – allt började med en blogg 

Isabella Löwengrips karriär började redan som 14-åring, då hon skapade bloggen Blondinbella.se. Bloggen växte sig snabbt större i och med att allt fler människor började följa henne och hennes liv. Det gjorde att hon blev Sveriges första stora influencer. 

I bloggen kunde människor följa med i Löwengrips liv, och det var inte en vanlig, grå tillvaro. Istället åkte hon på lyxiga semestrar, var på tjusiga fester och visade upp en tillvaro som är svåruppnåelig för de flesta. Vad som verkade vara hennes drömtillvaro lockade till sig en stor mängd följares intresse.

Solen skiner så starkt på Isabella Löwengrip

Framgångarna med bloggen gjorde att den 2016 räknades som Nordens största blogg. Några år tidigare hade Isabella Löwengrips blogg blivit Sveriges tredje största privat drivna blogg. Det hade gjort att Löwengrip blev utsedd till Årets Affärsnätverkare 2010. Under 2015 räknade man med att bloggen under en enda vecka hade över en miljon unika besökare.

Löwengrip har genom åren tilldelats flera utmärkelser: 

 • Årets affärsnätverkare.
 • Månadens entreprenör.
 • Årets kommunikatör.
 • Årets blogg.
 • En av Sveriges mäktigaste Mamas.
 • Näringslivets mäktigaste kvinna 2018.
 • En av Sveriges mest framgångsrika kvinnor inom finansbranschen.

Dags för Isabella Löwengrip att ta över världen 

Löwengrip kunde tack vare sina stora framgångar starta många andra projekt. Hon grundade flera företag som hon själv drev med stor framgång. Hon kunde därför även sikta mot stjärnorna och föreställa sig att bli ännu större. Världen är stor, och hon började smida planer på att ta över den. Hon ville bli världens mäktigaste kvinna. 

Samtidigt gick det bra för henne i privatlivet. 2013 gifte sig Isabella Löwengrip med sin pojkvän Odd Spångberg. Paret väntade då sitt första barn ihop. De skulle få ytterligare ett barn tillsammans innan de separerade 2017 och skilde sig 2019.

Husdrömmar och Isabella Löwengrip i New York

Ett avslutat äktenskap och delad vårdnad var inget som stoppade den svenska bloggaren. Isabella Löwengrip köpte ett nytt hus på Lidingö 2018. Det var en lyxvilla precis intill havet som kostade över 20 miljoner kronor. Det var hennes drömhus, och passade in perfekt med hennes vision för framtiden. 

I sitt sommarprat 2019 berättade Löwengrip om att hon planerade att öppna ett kontor i New York. Hon sa hej då till Sverige och skulle nu ta över världen på allvar. Hennes bolag drev in mångmiljonbelopp varje år och drömmen om att bli världens mäktigaste kvinna verkade vara inom räckhåll. 

Ekonomisk och personlig krasch för Isabella Löwengrip

Fast allt blev inte som hon planerat. Det hela började bra, och på hennes blogg kunde följarna se resorna fram och tillbaka över Atlanten. De kunde följa med in på lyxiga kontor och möten där allt verkade gå perfekt. Men i slutet av 2019 skulle allt börja rasa samman. 

Kraschen började med att det kom fram att Löwengrip presenterat felaktiga siffror angående hur många besökare som hennes olika hemsidor hade. Det gjorde att flera sponsorer drog sig ur sina samarbeten med henne. Dessutom blev flytten till USA mycket dyr. 

Det hela gjorde att Löwengrip närmade sig personlig konkurs. Hon blev tvungen att säga upp sina anställda, sälja huset på Lidingö, lämna USA och sälja av några av sina bolag. På grund av sina krossade drömmar drabbades hon av en djup depression och hon sökte sig till psykiatrisk vård för att få hjälp.

2021 – Isabella Löwengrip tillbaka på fötterna igen

Det dröjde ända till 2021 innan Löwengrip helt återvände till rampljuset. Då gjorde hon det med sin självbiografi Isabella, där hon gick igenom allt från sin uppväxt till kraschen 2019. Hon tog även med att hon blivit diagnostiserad med bipolär sjukdom. 

Självbiografin Isabella är bara en av flera böcker som Isabella Löwengrip skrivit:

 • Egoboost! Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer – 2010.
 • Isabellas hemligheter: så tog jag huvudrollen i mitt eget liv – 2012.
 • Economista: ta makten över din ekonomi och få ett roligare liv – 2013.
 • Babyboost! Ett plus ett blir tre – 2014.
 • #Aktiedrottning: den enkla vägen till att få pengarna att växa (medan du sover) – 2017.
 • Isabella – 2021.

Alla Isabella Löwengrips pojkvänner 

Att hon inte var lika aktiv och var sjukskriven på grund av depressionen innebar inte att hon slutade skapa nya rubriker. Nu handlade det mycket om hennes relationer. Löwengrips pojkvänner har alltid varit av intresse för skvallerpressen och för hennes följare. Detta hade inte förändrats.

Redan 2019 började det florera rykten om en ny man i hennes liv. Enligt dessa rykten skulle Isabella Löwengrip har blivit tillsammans med fastighetsmiljardären Erik Selin. Deras relation varade dock inte längre än till 2020, då hon meddelade att de brutit upp. 

Sedan dess har en ny man dykt upp och även flyttat in i den nya, lite mindre villan på Lidingö. Isabella Löwengrip har hittat kärleken i undervattensfotografen Paul Sundvik. Trots en åldersskillnad på över 20 år har paret funnit varandra och lever nu tillsammans.

Nya tider, ny Isabella Löwengrip – eller?

Det har alltså lugnat ner sig i Isabella Löwengrips liv. Efter ett miljonimperium, storslagna drömmar och en lika storslagen krasch, har hon hittat en ny tillvaro med mindre hus och mindre jobb. Hon har landat i att månen var lite för långt borta och att det viktigaste i livet är inte att vara mäktig. Däremot har detta inte inneburit något slut på entreprenörskapet. Det kommer säkert att komma nya projekt, men vad dessa kommer vara får framtiden utvisa.