Spara pengar med våra 4 enkla tips

Ekonomi

Vill du spara pengar och få en bättre privatekonomi? Sannolikheten är hög för att du svarade ja på den frågan. I sådana fall har du tagit det första steget till en bättre privatekonomi, och kan nu ta del av våra utmärkta tips och implementera dem i ditt eget liv.

Låter det intressant? Häng med!

4 enkla spartips som gör din privatekonomi till det bättre:

Nedan är viktiga exempel:

Följ dina utgifter

Att följa sina utgifter är ett effektivt sätt att få reda på hur mycket utrymme det finns för förbättring. Sannolikheten är hög för att du har utgifter som du inte ens känner till, och i många fall kommer du hitta utgifter som du med lättja kan göra dig av med. Därmed är det viktigt att du regelbundet följer dina utgifter, för att på så sätt kunna få en överblick över vad du gör med dina pengar.

Detta går självklart att göra med penna och papper, men det kan även hända att din internetbank spårar detta automatiskt, samt att det finns utomstående appar som kan hjälpa dig med detta.

Detta är extra viktiga om du lirar online casinospel, exempelvis slots, blackjack eller liknande. Anledningen till detta är att du kan spela mer ansvarsfullt om du har koll på hur mycket du spelar för.

Låt bilen stå

Tar du bilen till jobbet, trots att det endast tar några minuter att komma fram? Då kan det vara en bra idé att fundera på att cykla eller gå istället. I många fall är det även möjligt att ta del av offentliga transportmedel, något som kan spara dig tusentals kronor per månad.

På så sätt kan du sänka dina bränslekostnader, men du minskar även slitage, samt kan i många fall få en billigare försäkringspremie eftersom att du kör färre mil.

Säg upp prenumerationer som du inte använder

Har du 3 stycken prenumerationer hos streamingtjänster? Eller får du fortfarande hem en tidning som du inte läser? Då kan det vara en bra idé att rensa lite bland prenumerationerna. 49 kronor här och 89 kronor där blir snabbt pengar, och är medel som du kan spara eller använda till något som bidrar med mer nytta och värde i livet.

I de flesta fall kommer det räcka med en enda streamingtjänst åt gången. Säg sedan upp den när du väl byter till en annan tjänst.

Fundera minst 24 timmar innan du gör större köp

Att vänta 24 timmar eller mer innan du genomför ett köp kan spara dig miljontals kronor i det långa loppet. Ha som regel att du alltid väntar minst 24 timmar för varje köp över 500 kronor. Sannolikheten är hög för att du kommer stoppa köpet, antingen för att du hittar ett bättre erbjudande, eller för att du inser att du inte behöver produkten eller tjänsten överhuvudtaget.

Sätt en notis på ditt kontokort eller mobiltelefon, annars är sannolikheten hög för att du glömmer bort regeln.