Låna pengar med skulder

Låna med skulder – så fungerar det 

Ekonomi

Om du har behov av att ta ett lån men har betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden kan det verka mer eller mindre omöjligt. Faktum är dock att det går att låna pengar trots att man har skulder hos kronofogden. Dessa skulder och betalningsanmärkningar gör det svårt att bli godkänd hos en vanlig bank, men det finns andra lösningar. 

På senare år så har den svenska finansmarknaden sett en lavinartad tillväxt av olika företag som sysslar med att låna ut pengar till olika privatpersoner. Det kan röra sig om allting från att erbjuda kunder som annars inte hade haft möjlighet att låna pengar med en plattform att göra det på. Dessa företag kan ibland också erbjuda marginellt bättre räntor som ett sätt att locka in kunder på.

I den här texten kommer vi att tillhandahålla en snabbguide kring hur man kan låna med skulder eller med betalningsanmärkningar. 

UC förhindrar att man lånar hos en traditionell bank

Om du har tittat på olika lån tidigare så är det inte helt omöjligt att du har stött på UC tidigare. UC står för Upplysningscentralen och är ett kreditvärderingsföretag. UC startade som ett samarbete mellan 6 stora svenska banker men har på senare tid blivit ett helt fristående företag som vilken långivare som helst kan vända sig till. 

UC gör en kreditupplysning kring en potentiell låntagare och kan därefter ge långivaren information kring om huruvida det är en god idé att låna ut pengar till individen i fråga eller inte. En skuld hos kronofogden eller betalningsanmärkningar kan göra det svårt eller omöjligt att bli beviljad ett lån hos en bank, någonting som banken tar reda på via kreditupplysningen. 

Så kan du låna trots kronofogden

Så kan du låna trots kronofogden

Men det går trots detta att låna pengar trots att man har skulder hos kronofogden. För att göra detta så krävs det att man vänder sig till ett låneföretag som inte använder sig av UC när man beviljar lån.

Fördelen med detta är att du kan låna pengar trots skulder eller betalningsanmärkningar, men det för i regel också med sig en högre ränta än om man hade haft möjligheten att vända sig till en vanlig bank.  

Så hittar du enklast lån utan UC 

Det bästa sättet att hitta lån utan UC är att vända sig till en samlingssida för lån såsom exempelvis finansruset.se.

Dessa tjänster samlar lån från olika långivare på en och samma plattform för att konsumenter lättare ska kunna hitta någonting som passar för deras situation utan att man ska behöva lägga ner tid och energi på att klicka sig från hemsida till hemsida.

På dessa sidor så jämförs även räntorna för att göra det så enkelt som möjligt att hitta det mest förmånliga alternativet. Läs mer här för att få mer information: https://finansruset.se 

Är det klokt att låna pengar med skulder hos kronofogden?

Är det klokt att låna pengar med skulder hos kronofogden?

Detta varierar enormt från fall till fall. I största möjliga mån så är det klokast att fokusera på att betala av sina nuvarande skulder om dessa har hamnat hos kronofogden, men det finns vissa scenarion där man inte har något annat val. Det kan handla om att man exempelvis behöver köpa en bil för att ta sig till arbetet eller liknande. 

Ett samlingslån kan också vara någonting som kan användas för att få ekonomin på rätt köl igen. I så fall kan ett lån utan UC vara den enda vägen framåt eftersom att man annars inte blir beviljad något lån. Om du ska teckna ett lån trots skulder hos kronofogden är det viktigt att du sätter dig ner och räknar på allting för att se till att du har en plan som din ekonomi klarar av.