entrepreneur

Korosh Kananian – entrepreneur and celebrity

Blogg

Korosh Kananian är den före detta försäkringsrådgivaren som blev känd när han en dag fann kärleken. Det skedde i baren på Riche i Stockholm och nu lever han med sin 18 år äldre sambo Laila Bagge. Han har lämnat försäkringsbranschen och är idag verksam i olika företag.

Snabbfakta om Korosh Kananian

Fullständigt namnKurosh Alexander Kananian
Ålder32 år, född i september 1990
BosattStockholm
FamiljSambo och två bonusbarn
UrsprungKorosh Kananians pappa kommer från Iran och hans mamma är från Ryssland
Namnets betydelseKorosh, eller Kurosh som det egentligen stavas, betyder “som solen” på persiska
CivilståndOgift men sambo med Laila Bagge
ArbeteEgenföretagare

Många strängar på företagandets lyra

Korosh Kananian är verksam i ett flertal företag och man kan hitta honom på olika nyckelpositioner i bolagens styrelser. Mycket av det han arbetar med är gemensamma projekt som han har ihop med sin partner Laila Bagge. 

Företag där Korosh Kananian innehar befattningar

 • True Products i Stockholm AB – Korosh Kananian är verksam som ordinarie ledamot 
 • L B Management AB – Korosh Kananian sitter som suppleant i styrelsen
 • Kananian Media AB – Korosh Kananian är ordinarie ledamot
 • W.P Entertainment AB – Korosh Kananian är suppleant i styrelsen
 • Selected by Laila AB – Korosh Kananian är verksam som ordinarie ledamot i styrelsen

Fyra olika branscher

Korosh Kananians företagsverksamhet spänner över olika branscher, nämligen fyra stycken. Att vara involverad i olika typer av företag kan vara givande men också fullt av utmaningar. Särskilt om man som Korosh Kananian dessutom lever med en offentlig person och har ögonen på sig på ett sätt som andra inte har. 

Här är de branscher där Korosh Kananian verkar i sitt företagande

 • Kultur och nöje – två av hans bolag är verksamma i denna bransch.
 • Bygg och design – här finns ett av bolagen där Korosh Kananian har en styrelsepost.
 • Detaljhandel – även här finns ett av bolagen.
 • Reklam, pr och marknadsföring – ett av Kananians bolag är verksamma inom denna bransch.

Yrkeslivet innan alla företag

Tidigare i livet jobbade Korosh Kananian som försäkringsrådgivare. Han var anställd av Trygg Hansa och arbetade i företaget under flera års tid. Som försäkringsrådgivare kan man arbeta i kundtjänst eller som handläggare och förvaltare av människors försäkringsportföljer. Den främsta uppgiften inom yrket är att hitta rätt försäkringsupplägg för bolagets kunder samt att hjälpa till att förklara saker som kan vara luddiga eller svåra att begripa sig på. Korosh Kananian var troligen en stor tillgång på sitt jobb eftersom han talar flera olika språk. 

Dessa språk talar Korosh Kananian

 • Svenska
 • Engelska
 • Ryska
 • Persiska

Korosh Kananian och Laila Bagge är inte gifta och har enligt pressen inga planer på att ingå äktenskap. Laila Bagge har varit gift två gånger tidigare och har i intervjuer sagt att hon inte vill gifta sig igen. Paret lever ihop i en villa på Lidingö i Stockholm och har varit tillsammans sedan 2015. För några år sedan kom uppgifter på instagram om att paret försökte skaffa gemensamma barn men de har ännu inte blivit föräldrar. Enligt uppgifter från Laila Bagge i hennes radioprogram har det tåget nu gått eftersom hon snart fyller femtio år. 

Laila Bagge har från tidigare relationer sönerna Liam Pitts och Kit Wahlgren. Liam Pitts är framgångsrik inom sporten mma och Kit Wahlgren kämpar på i skolan som en helt vanlig elvaåring. Papporna till Liam Pitts och Kit Wahlgren är Laila Bagges ex Mason Pitts och Niclas Wahlgren. 

Skvaller om Korosh Kananian

Som med alla kändisar, eller vanligt folk som blir tillsammans med kändisar, förekommer en hel del skvaller om Korosh Kananian. På Flashback kan man till exempel läsa en del om honom och precis som man kan förvänta sig i det forumet vill många diskutera hans relation med en äldre, känd kvinna. En kvinna som dessutom anses mycket vacker. 

Korosh Kananian som realitykändis

I TV-serien Svenska Powerkvinnor där bland andra Laila Bagge medverkar händer det att även Korosh Kananian skymtar till i rutan. Likaså i realityserien Lailaland. I övrigt har han inte synts till men många nog skulle uppskatta att se honom i såväl På spåret som Robinson.