hotel 3

Quality hotel Globe – förstaklass nära city

Blogg

Quality hotel Globe ligger som namnet antyder i anslutning till arenan med namnet Globen. Adressen är närmare bestämt: Quality hotel Globe, Arenaslingan 7​. Arenaslingan ligger i stadsdelen Johanneshov, alldeles söder om Stockholms absoluta innerstad. Även om det korrekta namnet är Quality hotel Globe, blir det i folkmun ofta Quality hotel Globen.

Snabbfakta om Stockholm Quality hotel Globe

VadHotell som ingår i Nordic Choice kedjan
VarMellan Globen och Tele2 arena
NivåFyra stjärnor
För vemFör dem som skall besöka Globen eller Tele2 arena

Quality Hotel Globe – hotell med bra restaurang

Quality hotel Globes restaurang serverar frukost såväl som lunch och middag till hotellets gäster och andra besökare. Quality hotel globes frukost är enligt recensionerna mycket bra. Bland annat nämner man att det är ett rikligt utbud, fräscha råvaror och en bred variation av drycker. Speciellt nöjda verkar Quality hotel globes frukostbesökare vara med den varma maten. 

Generellt får Quality hotel Globes restaurang fina vitsord. Man berömmer både inredningen såväl som personalen och den mat och dryck som serveras. Restaurangen är belägen på sjunde våningen i hotellet. Inredningen är modern i mörka varma färger. I frukostrestaurangen dominerar en lång hyllvägg fylld med olika sorters konstglas och keramikföremål. Quality Hotel Globe har strävat efter en äkta restaurangkänsla såsom den man upplever när man besöker en restaurang ute på stan.

Bo på Quality hotel Globe

Att bo på Quality hotel Globe är bekvämt. Hela tanken är att det skall vara enkelt. Quality hotel Globe erbjuder incheckning från klockan 16:00 och du får behålla ditt rum fram till klockan 12:00 på avresedagen. Hotellet erbjuder även bagageförvaring om du ankommer eller avreser före eller efter det att du kan disponera ditt rum. 

Stockholm Quality Globe hotel erbjuder en rad olika varianter av rum, från vanliga tvåbäddsrum till superior rum och familjerum. Alla rum har egen toalett och badrum. Givetvis ingår både lakan och handdukar. I de flesta bokningar ingår också en riklig och välsmakande frukost. 

På hotellet finns dessutom ett gym, om du känner för att hålla i gång de nyttiga rutinerna under din vistelse. Personalen i den dygnet runt-öppna receptionen talar både svenska och engelska. Därutöver är Quality hotel Globe rullstolsanpassat och försett med brandlarm, om olyckan skulle vara framme.

Parkering vid Quality hotel Globe

Quality hotel Globe har parkering bakom hotellet som går att förboka. Skulle den mot förmodan vara fullbokad, går det alldeles utmärkt att parkera i Tele2 arenas garage som ligger i nära anslutning till hotellet. Globen quality hotel har parkering för varje bil. 

Du kan även välja att resa till eller från hotellet i taxi eller varför inte nyttja Stockholms väl utbyggda kollektivtrafik. Alldeles i närheten har du både Globens och Skärmarbrinks tunnelbanestationer att åka till eller från. Det saknas med andra ord inte smidiga kommunikationsmöjligheter. 

Känner du för en promenad kan du gå till livliga Medborgarplatsen på Södermalm på lite drygt en halvtimme. Du har med andra ord inga ursäkter för att sitta inne på hotellrummet under din vistelse på Quality hotel Globe i Stockholm.

Quality hotel Globe – din utgångspunkt vid Stockholmsbesöket

I och med att hotellet bara befinner sig några minuter från den gröna tunnelbanelinjen så har du från Quality hotel Globe, eller hotel Globe Quality som det ibland lite slarvigt kallas, utmärkta förbindelser in till centrala Stockholm. Via den gröna linjen når du både Medborgarplatsen och Slussen på några minuter. Fortsätter du ytterligare ett stopp är du framme vid T-centralen som utgör Stockholms absoluta city. 

Här finner du sevärdheter och shopping i form av butiker, samt varuhusen Åhlens och NK. Byter du från grön till röd linje kan du fortsätta till fashionabla Östermalm, där den rika gräddan av Stockholms invånare bor. Här hittar du ett rikt utbud av förstklassiga restauranger, såväl som specialbutiker med ett fantastiskt utbud. Det finns med andra ord åtskilliga skäl till att välja Quality hotel Globe som utgångspunkt för din nästa stockholmsresa.

Fyra skäl att välja Quality hotel Globe

  • Frukosten
  • Bra utbud av olika rum
  • Läget
  • Parkeringsmöjligheterna