Siggesta gård - unikt hotell och utflyktsmål med naturupplevelsen i fokus

Siggesta gård – unikt hotell och utflyktsmål med naturupplevelsen i fokus

Blogg

På Värmdö, i härlig skogsmiljö nära stranden, ligger Siggesta gård. Gården erbjuder både ett spännande utflyktsmål för barnfamiljer, ett charmigt hotell och en servering med utsökt, närproducerad mat. Här kombineras friluftsliv och sprudlande aktivitet med stillhet och ro – endast 35 minuter med bil från Stockholm.

Några korta fakta om Siggesta gård

VerksamhetServering, hotell, konferens, kick-off, julmarknad, bakluckeloppis
AdressSiggesta gård, 139 90 Värmdö 
TillgänglighetBil, buss från Slussen eller med egen båt (gästbrygga finns)
Barn och hundarBarn- och hundvänligt hotell
ÄgareOlof Stenhammar 

Hotell och konferens på Siggesta gård – omtanke om människa och miljö

Siggesta Hotell är ett barn- och hundvänligt hotell vackert beläget på Värmdö. Här erbjuds friluftsaktiviteter med avkoppling och återhämtning i naturskön miljö – oavsett om du kommer med familjen, vännerna eller arbetslaget. Det charmiga hotellet består av gamla byggnader som omsorgsfullt renoverats och inretts för att skapa en unik och härlig stämning – bekvämlighet och hög standard samtidigt som byggnadernas själ bevarats. Bland rummen kan du välja mellan enkelrum, dubbelrum, villa eller svit. Det är inte varje dag man vaknar upp i en gammal knuttimrad smedja eller i hängmattan i ett så kallat glampingtält!

Börjar det dra ihop sig för konferens? Siggesta gård erbjuder ett rikt utbud av möjligheter med upplägg för att ge en meningsfull vistelse och bättra på stämningen i arbetslaget – en konferens nära naturen där hållbarhet står i fokus. Vad sägs om till exempel överlevnadsövningar med övernattning på Stora Löknäsholmen, vandring med matlagning över öppen eld eller yogapass och promenad längs stranden? Behöver ni stärka era kommunikationsfärdigheter på ditt företag erbjuds även workshopen Tala med hästar, där du övar ledarskap och kommunikation med hästen som verktyg.

Äventyr nära naturen för hela familjen på Siggesta gård

Trött på storstadens lekplatser? På Siggesta gård myllrar det av liv och naturnära aktiviteter. Här finns hästar, getter och höns, och att låta händerna gosa med ullen på gårdens snälla alpackor är en upplevelse för både stora och små. På helgerna matas alpackorna två gånger om dagen och då har man chansen att följa med in i hagen och mata dem. Det är en av de populära aktiviteterna på gården, så vill man vara säker på att få en plats är det bäst att boka först. För den som vill påta med fingrarna i jorden och kombinera nytta med nöje står gårdens köksträdgård öppen för självplock.

Naturen omkring Siggesta gård är full av spännande aktiviteter. Runtom gården slingrar sig vandringsleder och promenadstigar, där du kan gå på egen upptäcktsfärd eller följa med på guidad skogsvandring med tipsrunda och besök i gårdens fina koja. För de yngre barnen ordnas även ridturer på gårdens snälla ponnyer. Under höstlovet erbjuds aktiviteter såsom pyssel och kreativt skapande med naturfynd från omgivningarna. Och för den äventyrslystne väntar nya spännande utmaningar i skogshinderbanan.

Lunch, fika eller middag på Siggesta gård

På Siggesta gård står hållbarhet i fokus. På Restaurang Ladugården lagas maten från grunden, i möjligaste mån från egenodlade grönsaker och närproducerade råvaror. Brödet som serveras är dagsfärskt och bakat på gårdens eget bageri. Restaurang Ladugården håller öppet för lunch året runt, alla veckans dagar med en mer generös meny på helgerna. Restaurangen har förlängda öppettider på kvällen på fredagar och lördagar. På helgen serveras frukost i gårdens lounge och fika i orangeriet.

Öppettider 

Restaurang Ladugården

  • Dagens lunch måndag – fredag klockan 10:30-15:00
  • Helglunch lördag – söndag klockan 11:00 – 15:00
  • Kvällsmeny fredag – lördag klockan 17:00 – 21:30 (köket stänger kl 21:00)

Loungen (frukost)

  • Lördag – söndag klockan 8:00 – 11:00

Orangeriet (café och enklare lunch)

  • Lördag – söndag klockan 10:00- 17:00

Stämningsfull julmarknad 

Första helgen i december riggas det upp för julmarknad på Siggesta gård, där du kan fynda bland lokalproducerade varor och hantverk. Värm frusna händer vid öppen eld och mumsa på skinkmackor, lussekatter och mjuk pepparkaka på mjuka fårfällar. Från och med sista helgen i november och varje helg fram till jul serveras det julbuffé på restaurang Ladugården. För barnen finns det även en anpassad barnbuffé med köttbullar och pannkakor.

Planerar du för en kommande femtioårsfest, ett bröllop eller dop? Siggesta gård erbjuder inte bara en genuin och naturnära miljö för firandet, utan även förslag på upplägg för att festen ska bli så minnesvärd som möjligt.