toyota1

Toyota Auris – uppföljaren till populära Toyota Corolla

Blogg

Toyota Auris kom 2007 och lanserades om en uppföljare till den omåttligt populära modellen Toyota Corolla. Toyota Auris finns i flera olika utföranden, bland annat i en mycket populär hybridmodell benämnd Toyota Auris Touring Sports Hybrid. Toyota Auris kombi finns i en tre- eller femdörrars variant, och är en så kallad halvkombi.

Snabba fakta om Toyota Auris

Vad?Uppföljare till populära Toyota Corolla
När?Från 2007 och fram till 2018
Hur?Finns i ett flertal modeller, bland annat i Hybridversion
Varför?Många skäl, men ett är att Toyota Auris som begagnad anses vara ett mycket bra köp

Toyota Auris från 2008 eller 2010, hur är bilen som begagnad?

Generellt sett så får Toyota Auris bra betyg som begagnad bil. Andrahandsvärdet är rimligt, och Toyota Auris har få problem. Faktum är att bilen hyllas av sina ägare för sin driftsäkerhet och förhållandevis låga verkstadskostnader.

Som med alla bilar kan vissa årsmodeller sticka ut eller uppvisa en speciell svaghet eller styrka. Generellt brukar man säga att de sista årsmodellerna i en modellcykel, det vill säga innan modellen ändrar utseende på ett radikalt sätt, brukar vara de bästa och pålitligaste. 

Orsaken till att de senare modellerna brukar vara de mest driftsäkra, är att många barnsjukdomar då har byggts bort. När en modell förändras från grunden, tillkommer många nya tekniska och elektroniska lösningar. Och även om bilarna testas minutiöst innan de går i produktion, så kan det ibland uppstå en del oväntade fel på premiär-modellerna. Problemen brukar åtgärdas under modellcykelns gång.

Toyota Auris Hybrid, en stjärna i klassen

Toyota Auris Hybrid, eller Toyota Auris Hybrid Sport Touring som den egentligen heter, är en mycket omtyckt hybrid som oftast kommer väldigt högt i tester. Bilen anses ha ett mycket smidigt hybridsystem vilket är väldigt omtyckt av ägarna.

Toyota Auris Hybrid som begagnad brukar betecknas som en bra och pålitlig bil att köpa. Toyota Auris befinner sig i det så kallade “Golf-segmentet” (efter Volkswagen Golfs omåttligt populära modell), ett mellanbil segment med många potentiella köpare. Det brukar därför alltid finnas köpare till en Toyota Auris, under förutsättning att den skötts och servats enligt instruktionerna.

Toyota Auris Hybrid av 2018 års modell, blev den sista modellen att tillverkas. Efter 2018 har Toyota valt att återigen kalla modellen för Corolla. En mycket populär variant är Toyota Auris 1.8 hsd. Den är en fullhybrid av samma sort som välkända Toyota Prius.

Fortsatt ljust läge för Toyota Auris

Som en bil i det omtyckta mellansegmentet, och med bra komfort och bra testresultat, har Toyota Auris och dess uppföljare Toyota Corolla alla förutsättningar att lyckas väl både på begagnatmarknaden såväl som med nya modeller. 

Toyota Auris är tillverkad i många hundratusentals exemplar och kommer att rulla på våra vägar under många år framåt. Det kommer också att göra att tillgången på reservdelar och utbytesdetaljer kommer att vara fortsatt god.

Då Toyota varit innovativa och i framkant inom hybridtekniken, så är även den teknik som sitter i Auris aktuell ett antal år framåt. Då många spår att drivmedelspriserna kommer att fortsätta uppåt, känns hybridtekniken helt rätt i sammanhanget.

Att Toyota Auris kommer som så kallad halvkombi gör den också till en flexibel och användbar bli. Den är lätt att lasta och du får plats både med inköp och barn i bilen samtidigt. 

Körekonomi för Toyota Auris

Som vi var inne på tidigare så har Toyota Auris ett stabilt och relativt bra andrahandsvärde. Den är förmånlig att försäkra och har generellt få problem som kräver dyra verkstadsbesök. Att bilen dessutom kommer med hybridteknik i många modeller gör den ännu mer attraktiv att äga utifrån ett ekonomiskt perspektiv.

Toyota Auris sticker inte heller ut när det gäller kostnader för service eller reservdelar. För några år sedan upplevde många att de japanska biltillverkarnas reservdelar hade blivit väldigt dyra, men det problemet finns i vart fall inte hos Toyota Auris.

Som sammanfattning kan sägas att Toyota Auris är ett bra och förhållandevis säkert bilval att göra. Säkerheten är bra, körglädjen är fin och bilen är både ekonomisk och praktisk att äga och köra. När nu Toyota Corolla återigen introducerats är vi säkra på att också denna modell tar över stafettpinnen från Auris och förvaltar den väl.

Skäl att välja Toyota Auris:

  • Hybridtekniken
  • Låga kostnader
  • Få fel och problem
  • Smidig och säker