Norran

Blogg

När du vill veta vad som händer i Norrland och behöver rätt nyheter idag finns det en e tidning som heter e Norran. Tidningen ligger i Skellefteå och startade redan 1910. Den hette från början Norra Västerbotten, men bytte namn till Norran efter nästan 100 år, under 2009.

Utgivningsdagar är vardagar och lördagar. Sedan 2010 har tidningen mer och mer stärkt den digitala upplagan, likt många andra tidningar, vilket också innebär snabbare nyhetsuppdateringar och lägre kostnader.

Som prenumerant kan du vara säker på att aldrig missa något viktigt som hänt.

Läs om det som händer längs kusten med Norran

Västerbotten har en fantastisk kuststräcka mot Bottenhavet. Det finns många kulturarvsplatser längs kusten, i närheten av Umeå och Skellefteå.

Holmöarna är en annan plats utanför Umeå där du kan hitta Sveriges största marina naturreservat. Den relativt hastiga landhöjningen och det lätt bräckta vattnet innebär att du här kan hitta ett väldigt eget och unikt djur och växtliv.

På Holmöarna kan du som turist bo i självhushåll på vandrarhem, men värt att notera är att det varken finns rinnande vatten eller andra bekvämligheter du kanske är van vid. Det går bra att läsa i Norran för information om aktuella händelser eller aktiviteter i området.

Till exempel Norrbyskär och orten Ratan, där Sverige år 1809 förlorar Finland till Ryssland. I byn kan du hitta minnesmärken och ett museum som handlar om den här händelsen. Det var också det senaste slaget som förekommit på Svenskt territorium.

Ska du ut med båten bör du absolut se efter lokala uppdateringar med hjälp av sidan Norran väder. Då kan du besöka många fina platser i skärgården utanför Luleå, Umeå och Skellefteå.

Norrbyskär är ett antal öar som en gång i tiden varit hem åt flera tusen sågverksarbetare. Nu för tiden är det en populär plats för sommarboende och utflykter med många fina badplatser och barnvänliga aktiviteter.

Lokala nyheter med Norran

Sport intresserar också många i Skellefteå. Det finns många sportprofiler från Västerbotten. Till exempel Anja Pärsson och Björn Ferry bara är två av de som utmärkt sig. I sportavdelningens hockeyblogg kan du givetvis också läsa allt om Skellefteå AIK och hur det går för dem i SHL.

Norran har också en egen sektion som heter Norran Familj. I den kan du läsa allt från lokala nyheter och om födslar, förlovningar och bröllop i olika orter, till mindre roliga saker som dödsannonser och konkurser. Den här sektionen låter dig alltid läsa intressanta krönikor och historier med lokal anknytning, men som ändå ligger inom en nationell eller till och med internationell intressesfär.